top of page

Henttala Development Teamin kulissien takaa

Henttala Development Team - mistä idea tiimiin lähti ja mitä tavoitteita tiimillä on tulevaan?


Tervetuloa ensimmäisen Henttala Development Team:in blogin pariin! Tässä esittelypostauksessa kerromme paljastuksia kulissien takaa, mm. mistä idea tiimille syntyi, miten tiimin perustaminen lähti siitä eteenpäin rakentumaan ja mitä tavoitteita tiimille on tulevaisuudessa. Samoja aiheita pureskeltiin vastikään myös Puhutaan Pyöräilystä YouTubessa, jonka vierailevina tähtinä Ida, Lotta ja Aino olivat.


Palataan ajassa 5 kuukautta taaksepäin – harmaaseen marraskuun iltapäivään. Lotta kyseli viestitse Idalta Idan suunnitelmia tulevan kauden tiimistä. Ida vastasi, ettei ollut vielä miettinyt asiaa sen kummemmin, ja, että luultavasti edellisen kauden edustusjoukkueeseen ei tulisi muutoksia, jollei jotain radikaalia ilmaantuisi. Syksyn aikana molemmat naiset olivat kumpainenkin mielessään pohtineet, että naispyöräily Suomessa kaipailisi uusia tuulia ja muutosta.


“Perustetaanko oma?”, heitti Lotta ajatuksen ilmoille.


Ida tyypilliseen tapaansa innostui asiasta heti, ja ideat ja ajatukset lähtivät lentoon. Selkeä visio kummallakin perustajista oli se, että jos maantiepyöräilyä lajina Suomessa haluttaisiin kehittää, täytyisi fokus ja resurssit keskittää vahvasti junioreihin. Suomesta löytyy jo muutamia menestyksellisesti ulkomaille kuskeja ponnauttaneita tiimejä, mutta naisille ei vastaavia ole ollut tarjolla ja naisten kehityspolut kohti maantiepyöräilyn ammattilaisuutta ovat olleet oman onnensa nojassa. Syntyi idea Henttala Development Teamista, naispyöräilyn suunnannäyttäjästä Suomessa.


Pian tiimin visio oli selkeä. Henttala Development Team olisi Suomen lupaavimmista naisjunioripyöräilijöistä sekä kokeneemmista "tiimimentoreista" koostuva amatööripyöräilyjoukkue, jonka tavoitteena olisi jalkauttaa Lotta Henttalan usean vuoden ammattiuran aikana keräämä kokemus, osaaminen sekä verkostot mahdollistamaan uusien tulevaisuuden lupausten matkaa kohti ammattilaisuutta. Tarvetta tälle Suomen pyöräilyskenessä olisi, ja Idalla ja Lotalla kummallakin vahva tahtotila kehittää lajia Suomessa.


“Täs nyt kaikki yrittää meikäläistä passailla, että tää tulee nyt liian nopeasti ja pitäis vasta 2022 vuodella startata,” Lotta kommentoi muutama päivä tiimin perustamisidean jälkeen, mutta sekä Ida että Lotta olivat vahvasti sitä mieltä, että nyt tehdään tai ei milloinkaan.


Pian tiimiin oli jo rekrytty mukaan ensimmäiset innokkaat ja lahjakkaat kuskit, ja Terhi Martikainen valittu tiimin joukkueenjohtajaksi. Ensimmäiset potentiaaliset yhteistyökumppanitkin oli jo kontaktoitu, ja saatu kiinnostumaan. Tiimin selkä visio ja arvot kiinnostivat.


Talven ja alkukevään aikana taustajoukot tekivät kovasti töitä kasatessaan tiimille upean joukon yhteistyökumppaneita ja tukijoita. Seurasiirtoilmoitusten tultua julki alkuvuodesta, arveltiin, lähtisikö sana mahdollisesta uudesta tiimistä leviämään, mutta virallisen julkistamisen kanssa päätettiin odottaa keväämmälle. Julkaisupäivä sovittiin lopulta alkukeväälle maantiekauden alkuun, mikä olisi median kiinnostuksen kannalta otollisin aika lanseeraukselle. Viimein maaliskuun 9. päivänä uutiset tulivat julki ja Henttala Development Team sai paikkansa Suomen maantiepyöräilyn kentältä.


Reilu kuukausi julkistamisen jälkeen olemme jo saaneet runsaasti positiivista huomiota niin mediassa kuin pyöräily- ja urheilupiireissäkin. Saimme rekryttyä tiimiin mukaan myös Ursula “Ussi” Lindénin, kestävyyslupauksen, jolla ei ole aikaisempaa kokemusta kilpailemisesta mutta leiritysnäyttöjen perusteella valtavasti potentiaalia. Ussin tapaisia lajin parissa ehkä uusia, mutta motivoituneita ja innokkaita pyöräilijöitä tullaan tiimiin ehdottomasti scouttailemaan lisää myös tulevaisuudessa.


Samalla kun maantiekauden alkamista Suomessa vielä odotellaan, on katse ja suunnitelmat tiimillä visusti myös tulevaisuudessa. Mikäli vallitseva maailman tilanne sen mahdollistaa, lähdemme syksyllä kilpailukiertueelle Belgiaan hakemaan arvokasta kokemusta niille kuskeille, joilla ei vielä tiimipaikkoja ole ulkomailla, ja jotka ovat nyt siinä iässä, että kilpailukokemuksen kartuttaminen ja näyttöjen antaminen ulkomailla olisi tärkeää tulevaisuuden uraa ja potentiaalisia tiimipaikkoja ajatellen. Kilpailumatkaa varten saimme arvokasta tukea säätiöltä, joka haluaa kohdistaa apunsa nuorisopyöräilyn kehittämiseen.


Ensi kauden rekryt tullaan avaamaan hyvissä ajoin, ja siitä tulemme kertomaan lisää vielä tämän kauden aikana. Pikkulinnut ovat myös visertäneet, että pian kenellä tahansa on mahdollisuus antaa tukensa tiimille ja sen kehittämiselle, eli pysy kuulolla ja seuraa meitä somessa niin saat ensimmäisten joukossa tietää kun HDT-fanituotteet ja -palvelut tulevat myyntiin!
Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page